Topp-5 saker att göra i Båstad

båstad

Båstad är en liten ort som under de senaste 30 åren kommit att bli enormt populär, inte minst bland sommargästerna. Under sommarhalvåret lever staden och lokala likaväl som turister njuter av Båstad och dess vackra omgivningar. Båstads officiella “slogan” Båstad – ett bättre sätt att leva, stämmer verkligen överens med realiteten – i Båstad är livskvaliteten skyhög!

Som turist kan det som bekant vara lite klurigt att veta vilken typ av aktiviteter och sevärdheter man ska prioritera för en maximalt trevlig upplevelse. Vi har sammanställt våra absoluta bästa tips på saker att göra i Båstad. Trevlig läsning!

1. Stockholmsveckan

Gillar du fest, lyx och flärd? Klart du gör! Har du inte redan besökt Båstad under tennisveckan, eller stockholmsveckan som detta hypade evenemang även kallas, är det på tiden att du så gör! Festligheterna äger rum i juli och pågår vanligen i typ veckor. Under denna period kan du vänta dig ett närmast översvämmat Båstad! Här trängs allt från lokala invånare och tennisspelare, till festsugna ungdomar som kanske rest land och rike för att vara med på festerna. Under dessa veckor huserar omkring 120 000 personer för att följa tenniskuppen Swedish Open, eller för att festa. Den bästa tiden att åka till Båstad för att spela golf är under vår- och sommarhalvåret. Tack vare ortens geografiska placering är det dock möjligt att spela i stort sätt året om, tänk bara på att klä dig lite varmare om du besöker Båstads golf green under höst eller vinter!

2. Golf

Att spela Golf är ett måste om du är i trakterna! I områdena kring Båstad och Torekov (även kallad Bjärnehalvön) är närmast fullproppade med golfbanor. Omkring 100 hål har du att spela på om du är i krokarna, inte illa! Golfgreenerna i Båstad är kända för att hålla toppklass och ligger dessutom med bara en kvarts mellanrum,vilket ger den inbitna golvspelaren stor flexibilitet.

3. Segling

Båstad är sommarorten som erbjuder det mesta du kan tänka dig inom vattensport. Något som blivit lite av stadens flaggskepp är segling och vi rekommenderar dig att passa på att segla längs Sveriges vackra kust om du är i krokarna. Är du nybörjare finns seglarskola under våren och sommaren, perfekt för dig som vill ta seglarexamen och så småningom själv kunna segla. 

4. Hovs Hallar

I utkanten av Båstad, närmaste bestämt mellan Torekov och Båstad, ligger Hovs Hallar. Har du vägarna förbi bör du absolut stanna till vid denna vackra plats! Många filmskapare har inspirerats av platsen, däribland Ingemar Bergman och Jan Troell, och det är lätt att förstå varför. Kustremsan är precis lika vacker som den är dramatisk, under promenaden här ser du  klapperstensfält och formationer som känns unika i Skåne. Ett hett tips är att ta med kameran, naturen här är ovanligt fotogenisk!

5. Gå på SPA

I Båstad är det full fart! Oavsett om du festat nätterna långa under Stockholmsveckan, eller kanske tagit ut dig på golfbanan eller i segelskolan, är ett besök på SPA ett välbehövligt avbrott. I området kring Båstad finns flera olika Spa-anläggningar som erbjuder såväl weekends som dagsspa. Kolla upp vilket spa-hotell du är sugen på att besöka i förväg, dessa tenderar nämligen att bli fullbokade långt i förväg.