Sveriges första padelklubb

tennis-ball-1162631_960_720

Att Sveriges första padelklubb återfinns i Båstad är inte så konstigt med tanke på att det så tidigt anlades tennisbanor här. Den första padelbanan byggdes år 2009 och var den första i Sverige. Det var ifrån Båstad padelsporten sedan spreds vidare till övriga delar av Sverige. Idag räknar man att det finns över 90 padelbanor spridda över landet. Och racketsporten växer i popularitet; fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic lär roas av att spela padel på sin fritid och flera andra kändisar har tagit till sig sporten.

tennis-ball-1162631_960_720Racketsporten padel är oerhört populär i exempelvis Spanien och flera länder i Latinamerika. I Spanien är padel den näst största sporten efter fotboll. Populariteten för sporten i Sverige växer för varje år som går och det är inte svårt att förstå varför. Man spelar alltid i lag om fyra och det är roligt och aningen enklare än traditionell tennis. Med andra ord en perfekt sport att prova på i Båstad för en familj och två barn. Boka en bana och ni kommer inte bli besvikna. Det är oerhört kul att spela padel!

Racketsporten padel liknar på många sätt tennisen men med en del ändrade spelregler och även en annan typ av spelbana. För det första är spelbanan i padel omgärdad av väggar vilka används för att studsa bollen mot. Till viss del påminner den därför om racketsporten squash, fast inte riktigt lika snabb och fysiskt ansträngande. Detta gör att padel med fördel även kan spelas av lite äldre och yngre spelare. Inga direkta erfarenheter från tennis eller squash behövs för att kunna spela padel även om det underlättar. Spelreglerna är lätta att lära sig och oftast står alla regler i anslutning till padelbanan, alternativt får man en liten lista med spelregler med sig från klubben man hyr banan av. I Båstads hamn finns en padelbana som är oerhört populär att spela på även kvällstid då den upplyses på ett extraordinärt sätt. Ta tillfället i akt och spela padel i Båstad!