Havsfisket, kustfisket och sjöfisket i Båstad

fisher-380677_960_720

Är man intresserad av en riktig fiskesemester har Båstad med omnejd en hel del att erbjuda. För är det något som kännetecknar Båstad så är det fiskebåtar, marina miljöer och utspridda fiskebodar. Hela familjen kan här pröva på havsfiske, kustfiske och bryggfiske! Allt samlat på en och samma plats!

fisher-380677_960_720Ta en fisketur ut på havet. Prova på ett riktigt havsfiske. Många fisketurer går att boka med erfarna fiskare som hjälper de mer oerfarna att få en riktigt bra fiskeupplevelse ute till havs. För er som föredrar att stå stadigt på marken och inte i en guppande båt ute till havs rekommenderas ett kustfiske utefter klipporna. Ett bra kastspö, en stadig klippa och lite fisketur är allt som behövs.

Vilka fiskeregler gäller, när och hur?

Fisket i havet är tillåtet året runt. Fisksorter som räknas in som laxartade får endast fiskas mellan perioden 15 mars – 31 oktober. Fiskekort gäller i de två större sjöarna – Stensån och Öresjön. Fiskekort skall alltid bäras väl synligt vid en eventuell kontroll, annars är det ogiltigt. Vid reningsverket i Båstads hamn är fiske förbjudet med en radie på ca 500m. Ålryssjor är tillåtna att läggas ut inom området i anslutning den västra delen av Båstads hamn.

Fiska krabbor från bryggan

Att fiska krabbor är enkelt. Det enda du behöver är en klädnypa på ett snöre, en hink, en mussla, en räka eller en bit bacon. Var brukar krabborna finnas? Ett bra ställe att fiska på brukar vara runt bryggor eller andra höjder – på stenar eller klippor. Vattennivån är lagom på en halv upp till en meter djupt då krabborna gillat att gömma sig bland havstång och stenar.

Många barndomsminnen väcks till liv när man ger sig ut på solvarma stenar med en hink vatten och klädnypor. Finns det något mer somrigt än att fiska krabbor från en solvarm brygga på västkusten? Rogivande, spännande och lätt att engagera hela familjen! Kom bara ihåg att släppa tillbaka alla fångade krabbor där ni fiskade upp dem!