Olika semesterboenden i Båstad

Båstad_railway_station

Båstad ligger väldigt vackert – havet på ena sidan och naturen på den andra. Detta medför att boendena i Båstad är både pittoreska och charmiga. Semesterdrömmen om att bo vid havet och vakna till en uppgående sol över böljan kan förverkligas. Vill man ha ett mer traditionellt boende kan man istället bo på ett anrikt gammalt pensionat.

Tänk att få komma ner från rummet på morgonkvisten och mötas av en klassisk pensionatsfrukost. Uppdukad på nystrukna linnedukar och erbjudandes allt vad frukosten tillhör med pålägg, bröd, nykokta ägg och hemmagjord müsli till yoghurten eller filmjölken. Båstad har länge varit en bad-och semesterort vilket har lett till framväxten av pensionat av olika typer, prisnivåer, miljöer och stilar.

Olika typer av boenden

Båstad_railway_stationEn avgörande faktor när man väljer boende är prisnivån, läget och servicen vilket kan skilja sig rejält mellan olika typer av semesterboenden. Budget-varianter på boenden brukar vara vandrarhem, camping eller stuguthyrning. Prisnivåerna på alla dessa typer av boenden brukar vara rimliga men kontrollera vad som ingår vad det gäller, frukost, faciliteter och förnödenheter. Vill man ta in på ett mer mellanbudget-alternativ i Båstad finns det flertalet pensionat, gårdsboenden, lägenhetsuthyrning, B&B samt hotell.

Oavsett vilket typ av boende man väljer är läget viktigt. I synnerhet om man inte är bilburen eller om man inte har tänkt att hyra semesterbil. Kolla upp avstånd till de aktiviteter, evenemang eller attraktioner ni planerar att besöka under turistbesöket. En del campingar och vandrarhem erbjuder cykeluthyrning till sina gäster och det kan vara ett bra alternativ om flertalet av era tilltänkta turistmål är i närheten. Hur man väljer sitt boende skall stå i samklang med vad man planerar att se, göra och upptäcka. För en del är själva boendet semesterupplevelsen – att bo vid havet, i ett charmigt anrikt gammalt badpensionat. Kom ihåg att om boendet är exklusivt och populärt bör man boka långt i förväg.