Golf, segling och bad

yacht-1526286_960_720

Sommarstaden Båstad. Här möts du av en golfgreen som är grönare, en segelvind som är friskare och badvatten som känns både saltare och hälsosammare. Det är på västkusten man vet att sommaren finns! Packa golfklubborna, badkläderna och solkrämen. Här kommer förslag på aktiviteter som anknyter till golf, segling och bad.

Golfbanor i Båstad med omnejd

yacht-1526286_960_720Bjärehalvön är ett solklart resmål för alla som älskar golf. Med Båstad och Torekov som startplatser kommer det att finnas över 100 golfhål i att försöka få ner golfbollen i. Samtliga banor och hål håller absolut toppklass – allt detta inom drygt 10 minuters bilväg. En annan fördel med Bjärehalvöns geografiska placering söderut är det gynnsamma klimatet; golfspelare har möjlighet att spela på sommargreener i stort sett året om. Dock är högsäsongen förstås under vår- och sommarmånaderna. Att golfspelarna därtill spelar i en fantastisk miljö i et böljande landskap gör en golfsemester i Båstad och på Bjärehalvön till ett självklart val!

Här golfar du med vacker utsikt, äter god mat på restauranger eller anslutande hotell och varför inte avsluta en golfrunda med ett avkopplande, välbehövligt SPA besök? Det finns en hel uppsjö olika inriktningar med massage, ångbastu och bad. Välj ett av de många SPA erbjudandena som passar just dig. Bjärehalvön är golfens mest besökta mötesplats för golfare från hela Norden.

Segla, paddla och kör båt

Båstad erbjuder seglarskola under vår- och sommarmånaderna och det finns även ett fortskaffningsmedel på vattenytan kallad “stand up paddle” som är vansinnigt kul! Man står upp på en bräda och paddlar sig fram över vattenytan. För den mer surfintresserade finns både vind- och våg surfning samt kitesurfning. Vill man ge sig ut till havs utan vind i seglen kan man hyra båt med motor i hamnen i Kattvik. Snabba båtar finns att hyra med chaufför och då får man verkligen uppleva farten, vågorna och vattnet i ett snabbt tempo!