Cykelsemester i Båstad och Bjärehalvön

800px-Västra_karup_ka2

En cykelsemester med upplagd cykelrutt, övernattningar och inbokade aktiviteter eller sevärdheter efter vägen är ett mycket trevligt semesteralternativ. Har man inte provat det ska man absolut ta chansen och cykla runt Bjärehalvön. Tänk er att cykla längs med kusten – med havet på den ena sidan och ett böljande landskap på den andra. Kan inte bli mycket bättre! Hallandsåsen gör att cykellederna får höjdstigningar på upptill 200 meter över havet och bjuder på fantastiska vyer och tillfällen att insupa atmosfären av västkusten på riktigt. Hallandsåsen ger hela Bjärehalvön en markant terräng som karaktäriserar hela området.

800px-Västra_karup_ka2Cyklingen på Bjärehalvön och runtomkring Båstad är till viss del mer utmanande än de mer södra delarna av det skånska slättlandskapet men å andra sidan bjuds cykelturisten på en otroligt pittoresk utsikt över både hav och land när man trampar uppför Hallandsåsen. En cykelsemester för hela familjen är ett mycket bra sätt att umgås, få kondition och erhålla upplevelser närmare naturen. Tänk på att välja en lagom ansträngande cykelrutt och som passar hela familjen, annars kan nöjet förvandlas till ett ständigt tjat från någon familjemedlem som inte orkar vilket på ett sätt förtar en del av upplevelsen. Alla ska känna att de orkar och vill ta sig igenom hela cykelrutten för maximal upplevelse.

Cykelpaket och övernattningar

Det finns en mängd olika prisnivåer och cykelpaket för en barnfamilj att välja på. Lägg upp en cykelrutt som även kan innehålla andra aktiviteter på vägen. Som sagt tidigare, tipset är att inte ta en för lång cykelrutt. Bättre att prova en kortare från början och se till att ta sig från a till b. Tyckte hela familjen att det var kul och spännande? Ta en längre cykelrutt vid nästa tillfälle! Övernattningar kan förstå göras efter vägen i tält eller bokas på olika typer av boenden som finns efter de mest populära cykelrutterna.