Bada i Båstad

bada2

En av sommarens allra största nöjen är att bada ute. Augusti är en fantastisk månad för sol och bad! Enligt statistik så är det i dessa tider som väder är som allra bäst i söder, så se till att utnyttja sommaren trots att semestern kanske är slut. I Båstad med omnejd finns otroligt fina badplatser – nedan listar vi de fem allra mest populära bland skånebor.

bada2

Topp-5 bästa bad runt Båstad

Skansenbadet är en 300 meter lång och 50 meter bred strand belägen mitt i centrala Båstad, lite till vänster om den stora hamnen. Badplatsen är långgrund och har en mjuk sandbotten. Ovanför stranden finns en gräsplättar som passar sig utmärkt för picknick eller beach volley. På plats finns flertaget restauranger och cafeér, utegym, kallbadhus, duschar och du kan enkelt hyra paddelbåtar, solstolar och parasoll.

 

Kallbadhuset ligger beläget nedanför Hotell Skansen i Båstad. Den 60 meter långa träbryggan över strand och hav leder ut till kallbadhuset och den ångande bastun. Här kan du bada i havet, njuta av den japanska utomhuspoolen, värma dig i bastun och sedan hänga i loungen där uteservering finns. Kallbadhuset kan besökas året om för uppfriskande dopp!

 

Glimminge Plantering hittas mellan Vejbystrand och Rammsjöstrand med en alldeles fantastisk utsikt över Kullaberg. Sandstranden är ca 500 meter lång med en långgrund sandbotten som passar mycket bra för barnfamiljer. Stranden är mysigt ombonad med gräs runtom, och i närheten finns en parkering för långväga gäster. På plats finns badflotte, brygga med trappor samt toaletter och livräddningsbojar för säkert bad.

 

Hallands Väderö är en av Skånes finaste ö! Trots att ön kan tyckas vara liten, finns här mycket goda badmöjligheter. Du tar dig hit med båt via Torekovs hamn, en trevlig dagstrip som passar såväl unga som gamla. Oavsett om du föredrar att sola och bada på klippor eller sandstrand så kommer du gillar Halland Vädero, här finns nämligen både och!

 

Malenbadet startades så tidigt som 1963 av familjen Hjort och blev då Nordens första tempererade saltvattenpool. Med en stor bassäng med tutschkanor, bubbelfontän och badleksaker har badplatsen blivit omåttligt populär bland barnfamiljer. Dessutom finns en stor lekplats i anslutning på området, så en heldag med bad och bus garanteras! Malenbadet har öppet t.o.m den 3:e september. Inträdet är 30 kr för barn och 50 kr för vuxna.